Berdan

Berdan Kaplan

Hoi ik ben Berdan, vijf jaar geleden ben ik vanuit Brabant naar Rotterdam verhuisd en is sindsdien ben ik verliefd geworden op de kunst en cultuur van Roffa. 

Ik heb een liefde voor podcasts, Tiny Desk concerts en Turks ontbijt. Daarnaast schrijf ik graag in mijn journal en ga ik het liefst naar feestjes van KLAUW. Ik ben gepassioneerd over alles wat met inclusiviteit te maken heeft. Dat is dan ook wat ik graag uitdraag tijdens mijn workshops bij 100% Hedendaags.

Als er iets is dat ik leuk vind om te zien, dan zijn het leerlingen die door hun omgeving gestimuleerd worden om creatief bezig te zijn. Vooral als het op een manier gaat die de kaders van hun opleiding niet altijd toelaten. Het creëren van zo'n omgeving is iets heel waardevols, waar ik als art mediator graag aan bijdraag. Wanneer leerlingen me vertellen dat ze hun ervaring bij 100% als een uitlaatklep zagen, weet ik dat ik in mijn rol als art mediator ben geslaagd. Als je het aan mij vraagt is een plek waar je je gevoelens en ideeën ruimte kan geven, de beste plek om te zijn. En dat geef ik de leerlingen graag mee.

Toen ik begon als art mediator bij 100% Hedendaags, kende ik het mbo nog niet zo goed, en dat is dan ook de reden waarom ik hier nu ben. Ik heb de interesse en de liefde voor het mbo door de tijd heen ontwikkeld, door mijn collega-mediators en de leerlingen. Toen ik op de universiteit zat, was ik altijd jaloers op de mensen die creatief bezig konden zijn in hun opleiding en daarmee bijdroegen aan de maatschappij. Nu mag ik daar ook een klein onderdeel van uitmaken en de mbo’er beter leren kennen. Dat is gewoon super leuk!

Mijn ouders zijn Koerdisch en komen uit Turkije. Wanneer ik wakker word met Turks ontbijt, of naar Beymen kan gaan op Zuidplein, kan niks mijn dag nog stukmaken. Oh, en van representatie word ik ook heel blij. Ik denk dat dit een van de meest krachtige tools is van onze samenleving. 

Ik heb na het vwo cultuur & maatschappij, mijn internationale studie in Communicatie en Media afgerond op de Erasmus Universiteit in Roffa. Hier heb ik na mijn stage bij de publieke omroep en tijdens mijn uitwisseling een interesse voor sociale en politieke wetenschappen ontwikkeld. Daarom start ik binnenkort met mijn master Sociologie aan de UvA. 

Hopelijk tot ziens bij 100% Hedendaags x mbo!


Aan de slag!


Ontdek de art-mediators

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Hou me op de hoogte